Bratara cu simboluri celtice

Simbolurile sunt: Trifoiul (Shamrock), Triquetra (Nodul Trinitatii), Spirala tripla (Triskele), Harpa si Inelul Claddagh

Trifoiul (Shamrock), respectiv trifoiul cu trei foi este un simbol traditional irlandez.
Cifra trei semnifica pentru celti ideea de trecut, prezent, viitor/ suflet, minte, corp / cer, pamant, adancuri sau chiar Sfanta Treime.
Trifoiul a fost adoptat de Sf. Patrick pentru a ilustra doctrina Sfintei Treimi. Cu cele trei frunze care cresc dintr-o tulpina l-a ajutat sa explice conceptul unui singur Dumnezeu în trei persoane.

Triquetra (Nodul Trinitatii)
Prefigurarea crucii, simbol solar hindus initial prezent in Vede.
Reprezinta cifra sacra “3”, reprezentarea mintii, trupului si a sufletului, precum si cele trei forte ale naturii: pamant, apa si aer dar si viata, moarte si renastere.
Celtii il foloseau pentru a reprezenta trinitatea Zeitei (fata, mama si batrana) iar in crestinismul timpuriu a fost folosit pentru a reprezenta Sfanta Treime.

Spirala tripla (Triskele)
Atat spiralele simple cat si cele multiple erau printre cele mai sacre semne ale Europei Neolitice, simbolizand pantecul, moartea si renasterea. Ele apar pe monumente megalitice, intrari in pesteri – locuri sacre de veneratie pe intreg cuprinsul Europei.
Spirala tripla adesea numita Triskele este un vechi simbol celtic compus din trei spirale interconectate. Reprezinta soarele, viata de apoi si procesul de renastere. De asemenea simbolizeaza cele trei elemente ale spiritualitatii celtice: pamant, mare si cer.

Harpa este un instrument celtic traditional. Ea simboliza o punte a iubirii care facea legatura intre pamant si paradis.

Inelul claddagh este un inel traditional irlandez oferit drept simbol al dragostei sau purtat ca inel de nunta. Acest inel are o semnificatie puternica in traditia celtica. Mâinile semnifica prietenie, inima simbolizeaza dragostea iar coroana reprezinta loialitatea.

***

Imaginile sunt printate si protejate cu rasina de buna calitate care nu-si schimba culoarea in timp. Lungimea bratarii este de 19 cm, reglabila. La nevoie se poate lungi.

Pret=38 lei

Indisponibila

4 Responses to “Bratara cu simboluri celtice”

  1. Cristian Says:

    vreau sa cumpar bratara aceasta. vreau detalii.Multumesc

  2. pustyuu18euu@yahoo.com Says:

    Mai aveti?


Leave a comment

«

»